09 mars 2010

Communication Established

I går kveld fikk vi et slags gjennombrudd her. Det kryr av sykepleier og leger – og det ikke veldig lett for oss å forstå hvem som er hvem; hvem som egentlig betyr noe, hvem som bestemmer, og hvem som er assistenter. Vi har snakket med kanskje fire forskjellige leger, men igår traff vi hun som nok er den viktige, Tallak sin behandlende kreft-lege. Det var en stor lettelse. Hun var åpen, søkende etter informasjon og ivrig etter å bidra. Hun snakker veldig bra engelsk. Når hun forstod at vi faktisk hadde endel informasjon om Tallak sin sykehistorikk og kunne sette henne i kontakt med noen som hun kunne rådføre seg med i Norge, så lyste hun opp. Svein klarte å få kontakt på telefon med den norske kreftlegen til Tallak på Radiumhospitalet. De to legene fikk snakket sammen en god stund for å utveksle informasjon og planlegge et opplegg. Det er vanskelig å forklare akkurat den følelsen vi hadde i den situasjonen. Det var en stor byrde som forsvant når vi hørte dem snakke detaljert fagspråk hvor de diskuterte behandling og framdrift. Det var one-of-those-moments. We found an angel in Bangkok. Jeg måtte gråte litt da.

dr_Walailuk

2

Nå er planen som følger: Tallak skal ta en CT/PET scan imorgen. Det er en kombinasjon av røntgen og radioaktivt materiale som skal kunne vise om kreften er andre steder i kroppen også, eller om den bare er i hodet. Hypotesen nå er at den “bare” er i hodet. Behandlingen er nemlig forskjellig avhengig av resultatet. De vil så starte behandling her nede, sannsynligvis med cellegift. Dette skjer i påvente av at han blir bra nok for å reise hjem. De vil ikke vente. Vi vet fortsatt ikke helt hvor lang tid det vil ta før Tallak kan reise hjem, men de antyder nå tre uker. Vi har foreløpig ikke tatt stilling til hva det betyr videre for meg og Svein. Vi tar en dag om gangen.

Tallak er våken, men sliten. Han kommuniserer OK, men blir sløv av smertestillende. Han fikk morfin igår kveld, og har ikke vondt. Han spiser bra, selv om han er på en lavkarbo-diett idag pga denne PET scanningen imorgen.

Han setter pris på meldinger fra familie og venner som vi leser opp for han. Legg gjerne inn meldinger direkte her, send til Tallak på Facebook (som vi sjekker), eller send på SMS til Thai-nummeret vårt: 
+66 898261169

Tallak says (sitat):

“Si at jeg er litt fortumlet idag pga morfinen…”

3 kommentarer:

  1. God morgen Tallak, Jorulf og Svein!
    Veldig fint å følge med på bloggen, se bilder og bli informert om hva som skjer der nede. Føles ikke som dere er så langt borte på den måten. Godt å se av koordineringssykepleierne Beitland og Årdal er i sving.

    Her er solen på vei opp over et fortsatt vinterkledd Oslo. Skulle gjerne ha vært sammen med dere.

    Stor klem fra Jarle

    SvarSlett
  2. Kjære alle tre. Takk for at dere blogger. Sterkt å lese, men også godt å få dele. Det høres ut som dere nå har klart å finne gode folk som kan bidra. Dere viser nok en gang hvilket stoff dere er laget av gutter!! Dere er fantastiske.
    Tallak - Ta en ting av gangen. Prøv å puste dypt og godt! Du har vært i "krigen" før. Du har seiret før. Du har også nå noen fantastiske medsoldater sammen med deg! La dem lede vei.
    Jeg trener Tai Chi. Der jobber vi mye med energi og pust. Jeg skal gjøre mitt beste for å sende over en god dose energi!!!
    Stor klem fra Reidun

    SvarSlett
  3. Fikk beskjed av Hilde i dag om at Tallak var syk igjen, og fant linken til bloggen på facebook. Takk for at dere blogger fra andre siden av verden.
    God bedring Tallak! Tenker på deg.
    /Elisabeth

    SvarSlett