09 mars 2010

Oppoverbakke

Tallak har hatt endel vondt idag. Man skulle tro at da er det jo bare å pøse på med morfin. Problemet er at morfin sløver ned hjernen og det er problematisk når man skal overvåke symptomene på hjernesvulst. Jeg tror at det har å gjøre med reflekser, reaksjoner på impulser osv. For mye morfin vil svekke legens evne til å identifisere slik ting (er nå min tolkning da, uten egentlig å ha peiling). De er derfor litt gnien’e med å gi for mye morfin. Det kan jo vi forstå, men det er ikke så lett for Tallak å forstå, ikke sant?

Tallak gir signaler om hjelpeløshet. Han er redd morfinen gjør at han mister pusten og blir kvalt (noe som jo kan skje ved overdose, men som jo ikke vil skje på et sykehus!). Kort sagt: Han er ikke helt seg selv. Kanskje ikke så rart med tanke på hva han har i hodet. Men det er vondt å se på allikevel.

Vi har kjøpt blomster til Tallak fra moren hans. Han takker deg så mye! Helge: Vær snill å videreformidle. Tallak elsker blomster og det er omtrent det eneste han ser på fra sengen. Det er medisin i seg selv – selv om det ikke har samme styrke som morfin.

1

Vi satser på at CT/PET scanningen imorgen går etter planen, så får vi ta ting som de kommer.

Tallak (og vi også) er kjempelglade for alle meldinger. Keep’em coming.

Tallak says (sitat):

“Se de flotte blomstene!   Fra mor ?”

1 kommentar:

  1. Følger med i spenning og ber til alle gode krefter!!

    Klem Jarle

    SvarSlett