10 mars 2010

Tom seng…

tom_seng

Idag tidlig ble vi litt paffe når vi kom på rommet til Tallak og fant sengen hans tom. Han var blitt sendt på en undersøkelse av øynene. Jeg antar det er fordi de kan se mye om hjernens funksjoner ved å sjekke synet og øynene. En halvtime senere kom de trillende tilbake med Tallak i en rullestol. Han er sliten, har vondt ved alle bevegelser (særlig hoste) og er rimelig sløv pga medisinering. Men han ble glad for å se oss igjen.

Når jeg skriver dette har Tallak blitt trillet avgårde igjen for en kombinert CT & PET scanning (sjekk linkene). De har tydeligvis fremskyndet undersøkelsen – det er bra. Han er blitt dårligere de siste par dagene, så jo fortere de kan starte behandlingen, jo bedre. Scanningen tar vel en times tid. Vi har lovet Tallak japansk Make med banan-milkshake til lunch når han er ferdig. Han har nemlig fastet idag og er sulten – pluss at han jo er blitt en hund etter japansk mat. Vi vet jo ikke hvor lang tid det tar før resultatet foreligger, men vil anta at det er i løpet av dagen.

Litt vanskelig å holde stemningen oppe nå. Svein er den saklige og fornuftige. Jeg prøver med litt humor innimellom, men det er blitt tøffere. Det er lett å gruble for mye. Som dere ser på bildet, sitter vi med hver vår PC ved sengen til Tallak. 

Hvis Tallak sovner i ettermiddag, så skal jeg og Svein forsøke å finne et bedre sted å bo. Vi bor på et lite trangt rom – og vi får se om vi kan finne noe luftigere. Tror det kan bli viktig for oss med noen pauser helt for seg selv innimellom.

Tusen takk for alle fine meldinger som dere sender via ymse kanaler. Det gir styrke, ikke bare til Tallak. Varme klemmer fra Thailand – som ikke helt føles som The Land of Smiles i disse dager….

4 kommentarer:

  1. Dette må være knalltøfft for dere alle tre. Men bare det at dere, Svein og Jorulf, er tilstede må være utrolig betryggende for Tallak og hans nærmeste. Og ikke minst at dere er to. For at dere skal klare å bidra på en best mulig måte, er gode boforhold og pauser med annet påfyll særdeles viktig!!! En kald pils og! Krysser alt jeg har! Stor klem fra Reidun til dere alle tre

    SvarSlett
  2. Først og fremst til Tallak - vi er mange her hos oss som er med deg og dine venner fra dag til dag og time til time - hang in there.
    Til Jorulf og Svein - dere skrivere at dere har funnet en engel på sykehuset - men jammen har ikke Tallak flere engler der nede - i dere to - flott å høre at han har noen hos seg.

    SvarSlett
  3. Jeg blir veldig berørt av det dere skriver. Det er så godt at Jorulf og Svein er hos Tallak nå. Jeg kan bare ane hva Tallak går gjennom nå, både medisinsk og følelsesmessig.

    Jeg skal hilse så mye fra "Bringe-Bård". Møtte ham for en time siden hos legen.

    Klem fra Bård K

    SvarSlett
  4. Kjell Magne og Svein-Åge10. mars 2010 kl. 12:54

    Kjære Jorulf og Svein. Vi må bare føye oss inn i rekkene for at dere reiste ned, og i tillegg til å være en ressurs for Tallak, har overskudd nok til å sette opp en blogg side. Dere er utrolig flotte mennesker. Og det setter sikkert Tallak pris på å ha rundt seg nå. Men husk å ta vare på dere selv også.

    Vi tenker på dere hele tiden. Hils Tallak så mye og fortell han at våren er begynt å komme så smått. Det er slutt med kulde, snø og is for denne gang.

    Klem fra oss på Kampen

    SvarSlett