26 mars 2010

En tung dag.

Torsdag ble en tung dag. Igjen møte med Arne på Radiumhospitalet. Tilbake til huset med de vonde minnene.

Tallak våknet med hodesmerter igår. Han fikk tatt en par pinex forte. Da jeg kom ned til han lå han på sofan. Det var ikke bare fysiske smerter. Han gruet seg til å høre hva Arne skulle si.

Det ble en dusj og på med rene klær og sko. Det var slitsomt for Tallak, men jeg tror det gjorde godt også. Jeg kaller det psykodusj. Hjelper på meg når tunge tanker kommer.

Vi kommer til Radiumhospitalet rundt 13. Vi går fra parkeringsplassen og inn i resepsjonen og finner en stol. Tallak er ustø og svimmel. Når vi kommer til 2B begynner tårene å trille på Tallak. Det er mange minner. Jeg holder han godt i hånden.

Så kommer Arne og hilser oss velkommen. En vennlig, omtenksom og rolig mann. Akkurat slik en lege skal være. Vi finner et ledig kontor og setter oss. Han er sulten på å høre hele historien og Tallak forteller alt som skjedde mellom Bali og Oslo.

Siden det var to uker siden første angrep bestemte han seg for å sette igang med runde to allerede imorgen. Altså idag, fredag. Men han ville ta noen prøver først.

På direkte spørsmål fra Tallak om fremtiden, sa Arne at det var veldig vanskelig å si noe om. Men at det var svært alvorlig la han ikke skjul på.

Det som var positivt var at lymfonen var konsentrert i hode og ikke som sist over hele kroppen.

Han sa at opplegget nå er å fortsette behandlingen som startet i Bangkok. Etter tredje dose ville han ta nye bilder og se hvordan Tallak responderer. Til nå har dette vært veldig bra! Hva som skjer videre vurderes etter disse resultatene.

Det som er viktig for Tallak nå er mye hvile og fysisk trening når han orker. Vi vet det er mange som har et stort omsorgsbehov for Tallak. Det er veldig bra. Han trenger masse omsorg fremover. Spesielt når han er hjemme alene.

Det kan rett og slett bare være å stikke innom en kort tur. Gi en hånd å holde i. Lage litt mat, hente et glass vann, sitte og se på TV. Småprate. Han har ikke behov for å fortelle hvordan han har det eller føler det hele tiden. Det kan vi tenke oss til. Om det er noe han vil vi skal gjøre for han, sier han ifra.

Svein

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar