08 mars 2010

Hull i hodet

tallak_bangkok_1

Her er Tallak med sjokolade i munnen og hull i hodet. Han vil ikke at vi skal snakke for mye om hullet i hodet fordi hans synes det er guffent at de har borret og tatt ut biter av hjernen. Det er jo egentlig veldig forståelig.

Da har vi endelig fått face-to-face kontakt med behandlende lege her nede, Dr. Roekchai. De Thailandske legene er jo om mulig enda mer “opphøyde” enn hjemme. Men det virker som en flink, furnuftig kar på meg. Han sier at de har en klar diagnose om kreftsvulster i hjernen. Selv om de ikke vet 100% akkurat hvilken type, så anbefaler han å starte behandling med en gang. Det er ingen flyselskaper som vil ta mennesker ombord med hull i hodet, så vi regner med tidligst hjemtransport om 2-3 uker. Det har noe med trykket ombord i en flykabin å gjøre. Legen virker veldig enig i at det er viktig å koordinere med den norske legen på Radiumhospitalet, så vi har tro på at kommunikasjonen kanskje kan ordne seg nå.

Tallak er OK. Han skjønner hvor alvorlig det er, og han gråter når vi snakker om alvoret. Samtidig setter han pris på små ting og er i ganske bra humør, med litt galgenhumor innimellom. Han snakker om alle dere der hjemme og tenker på dere og hvordan dere har det.

Vi har kjøpt noen flotte blomster som Tallak har på rommet. Det er et veldig fint rom i utgangspunktet, et slags stort hotell-rom egentlig. Med kjøkken-krok, room-service, flatskjerm og masse greier. Vi har satt opp en rad med Orkideer rett foran sengen hans. Tallak liker Orkideer da – så det var lurt. 

Vi vet ikke enda hva som skjer videre. De starter nok en behandlng snart og da håper vi at han ikke skal bli dårlig av den. Behandling er sannsynligvis cellegift i hodet og stråling. Ikke spesielt happy stuff kan du si. Men vi håper på at Tallak kan reise hjem ganske snart.

Send oss all den gode energi dere kan oppdrive.

Tallak says:

  • Jeg vil ha mest mulig sympati”

Og her finner dere en personlig hilsen fra Talak.

_Klem fra Jorulf og Svein_

2 kommentarer:

  1. Kjære Tallak!
    Livet tar mange uventede vendinger, noen skikkelig urettferdige som for din del.
    Du har jo allerede tatt en støyt, o så kommer en til, -unskyld uttrykket, men det synes jeg er for jævlig. Tenker masse på deg o sender deg mange varme og energifylte tanker o medfølelse. Godt å vite at du har Svein o Jorulf rundt deg nå, -de er jo bare skjønne. Ha d så bra som d bare går an sålenge.
    Stor varm klem, Ole og Jonhn

    SvarSlett
  2. Tallak sender varm klem tilbake og sier tusen takk for gode tanker. Det satte han veldig pris på. Jorulf

    SvarSlett